Riaan Strijdom

Ik ben Riaan Strijdom eigenaar van Strijdom Landschapsbeheer.
Mijn roots liggen in Zuid Afrika waar ik ben geboren en tot mijn 21e heb gewoond. Hierna ben in naar Nederland gekomen waar ik opgeleid ben als A verpleegkundige en later ook als psychiatrisch verpleegkundige. Jaren heb ik in de zorg gewerkt met veel aandacht en kunde voor de meest zieke patiënten gezorgd. Ik heb ervaren dat de zorg veranderde en ik steeds verder af kwam te staan van dat wat ik belangrijk vond en ben bij mijzelf ten rade gegaan. Wat wil ik, waar heb ik liefde voor, waar ligt mijn hart.
In Zuid Afrika ben ik veel buiten opgegroeid met de liefde voor de natuur. Dit heb ik geleerd van mijn vader en mijn opa. Die liefde heb ik altijd met mij mee genomen. Interesse voor Flora en Fauna.
Na een familie weekend in Drenthe waar ik de herder in Exloo ontmoette had ik wel gedacht, hm dat lijkt mij interessant.
En daar was de dag dat er een advertentie van Helicon voorbij kwam op de radio, opleiding schaapherder, ik kon mij inschrijven en heb dat vervolgens gedaan. Met veel interesse en passie heb ik de opleiding gevolgd en werkte ik in die tijd bij verschillende landschapsbeheerders als de Wassum, de Lachende Ooi en Bos en Schaap. Van ieder heb ik geleerd en heb ik mogen leren.

In 2022 is de kans gekomen om de begrazing op de Strabrechtse Heide vorm te mogen geven als eigen bedrijf. Ik heb deze kans aangenomen en met veel plezier. In samenwerking met de Wassum op de Strabrechtse Heide en met Schapenhouderij Rob Adriaans op de Leenderheide begrazen de schaapkuddes van Strijdom Landschapsbeheer twee unieke heides.

Sinds Strijdom Landschapsbeheer is begonnen in 2022 zijn we uitgegroeid tot een team waarin kundige en enthousiaste mensen werken. Het is een genot om omringd te zijn door zoveel enthousiaste groenlingen!

Hieronder een link naar Floortje Dessing die op bezoek is geweest in de Corona periode. Vanaf min 25 komt de Strabrechtse Heide aan de orde.

https://www.bnnvara.nl/floortjeblijfthier/videos/540970

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan